Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.07.22. 09:50 kbetti

Rólam

Kiss Bernadett vagyok, egy három éves kislány és egy egyéves kisfiú anyukája.

 Háborítatlan születésük életem két legfontosabb élménye volt, közben is és azóta is sok mindenre tanítottak meg.

A nagyobbik születése óta ügyködöm azon, hogy más kismamáknak, anyukáknak segítsek a szülésre felkészülésben és a szoptatási problémák megoldásában, és hogy olyan szép élményük legyen a szülésük idején, mint nekem volt. Baba-mama klubot, előadásokat, beszélgetéseket, filmvetítéseket szervezek szűkebb környezetemben,  iskolákba járok beszélgetni a gyerekekkel a menstruációról, a babavárásról, szülésről, csecsemőgondozásról, és babát váró pároknak, kismamáknak tartok szülésfelkészítő foglalkozásokat Békéscsabán.

              Mindkét szülésemre nagyon készültem, bár az első előtt sokkal többet. Nagyon jó tanfolyamra akadtunk. Azóta is azt gondolom, az a jó szülésre felkészítő, amelynek a segítségével el tudod dönteni, neked-nektek hogyan, kikkel és hol lesz a legjobb szülni. Ha megismered a lehetőségeidet, mindennek az előnyét, hátrányát, és ha kicsit jobban megismered (és elfogadod) közben magadat és a párodat is. Minél tájékozottabb, felkészültebb leszel, annál magabiztosabb és nyugodtabb is. Hogy amikor beindul a szülés, már semmi mással ne kelljen foglalkoznod, csakis magaddal és a babával.

           Mint ahogy nincs két egyforma szülés, nincs két egyforma szülkésfelkészítő tanfolyam sem. Sok minden múlik azok, hogy milyen a szemlélete a trénernek, mire helyez nagyobb hangsúlyt, milyen módszereket használ. Érdemes körülnézni, mert egyre többféléből válogathatsz. Tarthatja védőnő, orvos, független szülésfelkészítő,  aki egyben bába, dúla, gyógytornász, testtudat-oktató, jógaoktató vagy pszichológus stb. Járhatsz Aquanatalra, kismamajógára vagy akár végezheted online is! Vannak egynapos hosszútréningek vagy többször pár órásak is...

         Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy bemutassam a lehetőségeket, és hogy itt megbeszélhessük a tapasztalatainkat. Várom a kérdéseiteket és az élményeiteket!

Szólj hozzá!

Címkék: bemutatkozás szülésfelkészítés szülésfelkészítő tanfolyam


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr41579501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása