Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.07.23. 15:48 kbetti

Szabadulj meg a félelmeidtől!

          Van egy eljárás, a fókuszolás, amellyel nemrégen ismerkedtem meg. Lehet, hogy idegenül cseng a szó, azonban egy nagyon hasznos eljárás, amellyel a várandósoknál gyakran tapasztalt félelmeket, szorongásokat és testi-lelki elakadásokat sikerül feloldani még a szülés előtt, alatt vagy utána...

 

Egy kedves ismerősöm, Novák Julianna szülésfelkészítő, dúla, fókusztréner mesélt erről:

"A fókuszolás egy nagyon jó lehetőség arra, hogy minél többeknek megmutathassam, mekkora önerő lakozik benne, s ha megtanul hinni ebben az erőben, akkor könnyebben veszi majd az akadályokat, és boldogabb, kiegyensúlyozottabb, békésebb életet élhet."

A testünk tudja a titkot. Ha tudattalanunk ügyesen elrejti is, testünk jól ismeri titkolt érzéseinket. A fókuszolással feltárhatjuk ezeket, kapcsolatba kerülhetünk velük, megérthetjük az összefüggéseket, és így teret adhatunk a gyógyító változásoknak.

A fókuszolás olyan, mint a születés. A baba magától is megszületik, minden képessége megvan ehhez, de néha szükség lehet egy tapasztalt, kellő tiszteletet, alázatot és elfogadást tanúsító társra, aki segít tovább lendíteni az anyánál esetleg elakadt folyamatot.

Nagyon sokat tanultam a mamáktól, akik fantasztikus fókuszfolyamatokat éltek meg, s jutottak a mélyebb, bensőbb felismerésekhez, megértésekhez. Megfigyelhettem azt is, hogy akik várandósan teljesen beleengedték magukat az érzéseik, érzeteik csodálatos birodalmába, azoknak a teste megmutatta, hogy mi vár majd rájuk a szülés idején. Ritmusosan ismétlődő változásokat éltek át testi szinten, s ezekhez gyakran társultak képek, emlékek, szavak, kifejezések.

·        Sokan spontán módon kapcsolatba tudtak kerülni a pocakjukban növekedő babájukkal, s a találkozás fantasztikus boldogságot, megnyugvást, megelégedettséget hozott a számukra: minden rendben van!

·        Volt olyan mama, akinek az első fókuszolás után megszűntek a rémálmai és/vagy a haskeményedése, görcsei.

·        Gyakran a baba közvetítette a bizonytalan mamák számára a biztonságot és a nyugalmat, meg azt, hogy nincs miért aggódni, a természet mindent nagyon bölcsen kitalált, s ez az ő esetükben is így van, minden sikerülni fog, hiszen képesek kölcsönösen figyelni egymásra, és el tudják fogadni egymás érzéseit, igényeit.

·        Sokan számoltak be arról, hogy a baba megszületése közben és az után is mennyire jó volt érezni, hogy értik, érzik a kicsi jelzéseit, nem okoz gondot kitalálni, mikor mire van szüksége.

·        Pedig fantasztikus módon tudna segíteni, nélkülözhetővé válna sok esetben a gyógyszeres kezelés és az orvosi ellátás a várandósgondozás során.

Várandósok számára segítséget jelenthet a fókuszolás a különféle testi és lelki változások jobb megértésében és elfogadásában, a babával való kapcsolat felvételében, az ő érzelmi szükségleteire történő ráhangolódásban, a természetes szülés útjában álló esetleges akadályok leküzdésében, a kompetens szülővé válásban, az érzelmi intelligencia fejlesztésében.

Novák Juliannát,  Julát a honlapján található elérhetőségeken tudjátok megkeresni: www.juladula.com  

Itt olvashattok részletesebben is a fókuszolásról.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: félelmek dúla fókuszolás szülésfelkészítő


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr57581930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása