Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.09.08. 16:33 kbetti

JógaSzülés - Próbaszülés Gáborjáni Rékával (I.kerület)

Mi az, hogy JógaSzülés?

 
     A JógaSzülés - Kismama Jóga egy finom és holisztikus (tehát úgy testi, mint lelki) megközelí­tésmód, mely során jógázás, beszélgetések, a szülésre és a szülőségre  felkészítő tanfolyamoksegítségével, közös munkával azon dolgozunk, hogy a várandósság időszaka mind testi, mind lelki értelemben a lehető legpozití­vabb és egészségesebb legyen a leendő édesanya és a pocakban lakó kisbaba számára.

A JógaSzülés komplex felkészülés a szülésre és az anyaságra. Mára már többféle lehetőséget is kínál: az évek során egyértelművé vált számomra, hogy a jóga mellett nagy a szükség (a készülődő várandós anyukákban pedig az igény) jóga mellett szülésfelkészítő tanfolyamokra is...
 
JógaSzülés -- Próbaszülés
 
információs nap pároknak
 
Ezekre az alkalmakra a szülésnél majd jelen lévő partnereddel (pároddal, dúláddal, barátnőddel vagy édesanyáddal), vagy akár egyedül is várlak. (Érdeklődés alapján csak kismamáknak szóló alkalmakat is tartok.)

A tágabb időkeret (a közösen töltött egész délelőtt vagy délután) arra nyit módot számunkra, hogy a késői várandósság, a vajúdás és a szülés élményét a jóga nyújtotta lehetőségek fényében megismerhessük, sőt átélhessük -- persze  csak próbaszerűen.
 
A foglalkozások során a szülés folyamatával ismerkedünk meg. Minden vajúdási szakaszhoz azokat a jóga-gyakorlatokat, szülőpozíciókat vagy lazító légzéseket gyakoroljuk, melyek a legegyszerűbbek, a legkönnyebben "előhívhatóak", tehát a leghasznosabbak.

FONTOS: én nem tanítok szülési légzéseket, mert a szülés közben a természetes légzés a legjobb. Azonban vannak olyan koncentrációs gyakorlatok, melyek abban segítenek, hogy ezt a laza, természetes légzést még a vajúdás munkájában is megőrizni tudjuk.
 
A tanfolyam főbb kérdései:
 
A PróbaSzülés órák praktikus és "bárhová magunkkal vihető", mert benső képességekhez való hozzáférést segítenek felszínre hozni.

Saját magunk belső eszköztára az, mely igazán segít nekünk és szülésnél jelenlévő partnerünknek abban, hogy babánkat az őt megillető méltósággal és meleg szeretettel szülhessük meg.

-- Honnan is tudom, mikor kezdődik a szülés igazán?

-- Hogy fogok elbírni a fájdalommal?

-- Hogyan segíthetem a társamat a fájdalom elviselésében?

-- Mely szülési testhelyzetek működnek a legjobban?
 
Az egy alkalmas, egy egész délelőttöt vagy délutánt betöltő foglalkozás során végigkövetjük a szülés fiziológiai, testi, mentális, és érzelmi folyamatát mind a szülő nő mind a szülést kísérő partner szempontjából is.

A kismama pedig barátságos és elfogadó környezetben hatékonyan, gyakorlati képességek elsajátításával készülhet életének egyik legfontosabb eseményére: a szülési folyamat minden szakaszára szóló, egyszerű testhelyzeteket, mozgásokat légzési és vizualizációs technikákat tanulhat. Hallhat a baba szülés közbeni, folyamatos helyezkedéséről, átélt élményeiről, ill. a szülési partner segítő szerepéről.
 
A további témákról és a részletekről ITT olvashatsz:
 
 
Helyszín:

RelaxYoga Jógastúdió, Bp., I. ker. Logodi (Tábor) u. 19.b (Budai Vár aljában, Krisztina tér, Alagút)
 
Időpontok:   

Pillanatnyilag érdeklődés alapján indul. A tanfolyam délelőttönként 9.30 - 15.30 tart.
 
Jelentkezés:

Kérlek, a tanfolyamra jelentkezési lap kitöltésével, és annak a JógaSzüléscímre való elküldésével jelentkezz. A csoportok minimum 8,  maximum 16 fővel (8 pár) indulnak!
 

2 komment

Címkék: jóga szülésfelkészítő tanfolyam jógaszülés gáborjáni réka


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr81654087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arádhana Kaur 2008.12.31. 19:35:55

Gáborjáni Réka elérhetősége
www.jogaszules.info illetve jogaszules@t-online.hu
Érdeklődjetek, érdemes!

kbetti · http://www.szulesfelkeszitok.blog.hu 2009.01.01. 17:50:48

@Arádhana Kaur:
Köszönöm! Voltak a bejegyzésben elérhetőségek és linkek, de most jobban kiemeltem, hogy észrevehetőbbek legyenek.
süti beállítások módosítása