Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.08.26. 11:46 kbetti

Szülésfelkészítő tanfolyamok a Szent István Kórházban

           Az osztályt a főváros legnépszerűbb szülészetei között tartják számon. Az intézet bevezette az együttszülést, a szülésre felkészítő foglalkozást, és a rooming-in rendszert. Ez azt takarja, hogy az újszülött az édesanyja mellett van elhelyezve. A korai mellre tétel már a szülést követő 30 percen belül a szülőszobán megtörténik. A gyermekágyas osztályon a csecsemős nővérek segítik a szoptatás technikájának elsajátítását.

Az 1990-es évek közepén létrejött három önálló szülőszoba, a későbbiekben pedig a megfelelő körülmények biztosítására 5 darab egyágyas szülőszobát hoztak létre.
 
A szülésfelkészítő ingyenes, bárki részt vehet rajta.
Előzetes jelentkezés nem szükséges! 6 alkalomból áll egy turnus, bármikor be lehet kapcsolódni.

Tematika:


1.Jelentkezés. A kórház és szemléletünk bemutatása. A terhesség alatti változások. A méhen belüli élet.  (Előadók: Bán Judit, Csűrös Erzsébet, Dr. Siklós Pál)

2.A szülés történései.(Előadó: Bán Judit)

3.Relaxáció. (Előadó: Bán Judit)
4.Filmvetítés. (Előadó: Bán Judit)
5.Fájdalomcsillapítás. (Előadó: Dr. Petik Dóra)
6.Babaápolás, szoptatás (előadó: Dr. Baksay Andrea)

Szülőszoba-látogatás minden szerdán az előadások után.

Egy alkalommal 6-8 pár (előbb azok akik terminus közeliek).

Helyszín: IX. ker. Bp. Nagyvárad tér 1. Kórház ebédlője.
Ideje: minden szerdán 15.00-tól


További információ a szülőszobán: 06-1/455-5736

 

Amit fontos tudni a Szent István Kórház szülészetéről:

A babák csak saját anyatejet kapnak...Az osztályon az a jellemző, hogy szinte mindenkinek van megfelelő mennyiségű anyateje gyermeke számára ... Manapság már nem adnak teát. Csak is orvosi indokkal fordulhat elő, hogy az újszülött más folyadékot kap az anyatejen kívül. Az intézet próbálja elérni az összes kismamánál, hogy szoptassa a gyermekét, mert a gyermek fejlődése szempontjából is az a legjobb megoldás.

Elérhetővé vált három alapítványi kórterem, a Boldog Születésért Alapítvány hathatós támogatásával. Az alapítványi szobák egyágyas fürdőszobás, jól felszerelt szobák, ahol alaptartozék a hűtőszekrény és a TV is, ami szintén a családok kényelmét szolgálja. Lehetőség van az apukák itt alvására is. Ezek az alapítványi szobák állandóan tele vannak, óriási igény van rájuk.

A szülőszoba átalakítása során az intézet figyelembe vette azt az igényt, hogy a szülőnőknek lehetőségük legyen a vajúdási és szülési pozíciójuk megválasztására. Az egyik szülőszobát alternatív szülőszobaként alakították ki, de természetesen a többiben is lehet alternatív pozícióban szülni. Az alternatív szülőszobában van kád, rugalmas labda, bordásfal, és Magyarországon először itt vezeték be a vízben vajúdást mintegy tíz évvel ezelőtt. Sokan használják a vízben vajúdás fájdalomcsillapító, relaxációs lehetőségét. A szabad orvos- és szülésznő-választás lehetősége adott, számosan élnek is vele, hiszen mind a szülészorvos, mind a szülésznő személye fontos kapocs a születés során...

Fájdalomcsillapításban az intézet elsősorban a pszichoszomatikus fájdalomcsillapítást részesíti előnyben. Ennek a lényege, hogy a kismamák már a várandóságuk alatt felkészülnek arra, hogy mi fog a szülés alatt történni. Olyan kérdésekre kapnak választ többek között, hogy mi a szülés, hogyan történik, milyen lehetőségek vannak a vajúdásnál, a szülésnél, melyik testhelyzet miért előnyös...

 Szatmári Zoltán: Egy bababarát rangú szülészeten 
 Forrás: HáziPatika.com 

A teljes cikket még több információval ITT olvashatjátok el.



Szólj hozzá!

Címkék: szülészet szülőszoba szülésfelkészítő tanfolyam szent istván kórház rooming in


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr55633594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása