Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.09.16. 17:49 kbetti

Vajúdástámogatás mindenkinek

            Ezen a gyakorlatközpontú műhelyen olyan átfogó ismeretekre tehetnek szert a résztvevők, amelyeknek segítségével képessé válhatnak az élettani vajúdás helyesen időzített, hatékony, beleérző támogatására


     A műhelyfoglalkozás első része részletesen tárgyalja, hogy a vajúdás egyes szakaszaiban mit érezhet, mit tapasztalhat a szülő anya, illetve milyen külső fizikai és viselkedésbeli jelekből következtethetünk a vajúdás haladására, a tágulás mértékére anélkül, hogy hüvelyi vizsgálatra kerülne sor. A résztvevők megtanulhatják, hogy mikor mivel segíthetnek a vajúdónak a leghatékonyabban, milyen nem-gyógyszeres fájdalomcsillapító és kényelmi segítő technikákból válogathatnak, mely szakaszban milyen szerepet játszik az érzelmi támogatás... 


     A második, hosszabb részben konkrét vajúdástámogató technikák egész tárházát gyakorolhatják be a résztvevők a borogatástól a masszázson keresztül a kendős és a testhelyzetváltásos technikákig. Szó esik a baba optimális pozicionálásáról, egyes testhelyzeteknek a medencecsontok térarányaira és a gáttájékra gyakorolt hatásáról, a vajúdástámogatáshoz használatos egyszerű eszközökről és még számos más témáról, amely mindazokat foglalkoztathatja, akik a közeljövőben szülés kísérésére készülnek. A tanult technikákról a résztvevők nyomtatott jegyzetet kapnak.


     A műhely elsősorban kismamáknak, szülőpároknak és segítő családtagjaiknak készült, de szívesen látunk rajta a vajúdástámogatás trükkjeiben elmélyedni vágyó szülés körüli segítő foglalkozásúakat (dúlákat, bábákat, szülésznőket, védőnőket, szülészorvosokat) is.

Bővebben a programról és az aktuális időpontokról, helyszínekről ITT olvashatsz.

Időpont: 2008. szeptember 20. 14-19 óráig
Helyszín: Budapest, 1088, Krúdy Gyula u.7. Darshan udvar
Részvételi díj: 4000 Ft/fő vagy 7000 Ft/szülőpár
Jelentkezni lehet (és szükséges is a korlátozott létszám miatt!):
Nandunál: nandu@nandu.hu; 30 4488444

Szólj hozzá!

Címkék: szülés vajúdás vajúdástámogatás


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr16666511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása