Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.08.16. 15:59 kbetti

Hogyan kerülheted el szüléskor a gátmetszést és a gátrepedést?

Először is tájékozódj, olvass sokat ezzel kapcsolatban is!

 A korábbiakban már ajánlottam neked Nandu tanulmányát, még három nagyon jó könyvre szeretném felhívni a figyelmed, amelyekben szintén olvashatsz erről is (nagyon olvasmányos, érdekes, hasznos írások):
 
 
Bízz és higgy magadban!
 
A nők teste – így a hüvely is - tökéletesen alkalmas a szülésre.
 
Az esetek döntő többségében mindenféle beavatkozás nélkül a legtöbb nő meg tudná szülni a babáját.
A gát szövetei úgy vannak megalkotva, hogy ha az anya szabadon, mindenféle kötöttség nélkül, háborítatlanul (szabadon megválasztott testhelyzetben, helyen és segítőkkel) szülhet, akkor szépen, fokozatosan tágulva engedik át a kisbabát.
 
Képzelj csak el egy garbót, amin keresztüldugod a fejedet! Így születik meg a baba is a kitolás utolsó fázisában. Nandu oldalán egyébként találsz erről fényképeket is!
 
A méhünk is hasonló óriási változáson megy át a várandósság hónapjai alatt, pár centisről óriási dinnye nagyságúra nő, és fokozatosan szülés után vissza is alakul. És senkinek eszébe sem jut megkérdőjelezni, hogy vajon a méhem kibírja, hogy ilyen hatalmasra nőtt?
 
Egyél sok vitamint, fehérjét, tápláló ételeket!
 
A szövetek rugalmassága ugyanis nagyban függ a helyes táplálkozástól!
 
Tanuld meg (akár már jóval korábban is) és gyakorold az intimtornát!
 
Kriston Andrea honlapján és könyveiben megtalálod a trénerek listáját és elérhetőségeiket. Figyelem! Csak szakemberektől tanulj!
 
Tanulj meg jógázni!
 
Ma már speciálisan kismamáknak is tartanak jógafoglalkozásokat! (Erről később még részletesebben is lesz szó.) Többek között ezek közül a tanfolyamok közül válogathatsz:
 
Keresd meg a megfelelő segítséget (szülésznőt, orvost, dúlát), aki hasonlóan gondolkozik, ahogy Te!
 
Kérdezd meg őket a statisztikájukról, mi a véleményük a gátmetszésről, mikor és hogyan csinálják a gátvédelmet.
 
 A gát védelmére a legmegfelelőbb, ha csak odahelyezik a kezüket, tenyerüket a domborodó gátra és finoman tartják azt. (Sokszor sajnos a szülésznők gátvédelem gyanánt a baba feje mellett benyúlva tágítják a hüvelyt. A gát masszírozása a kitolásnál még növeli is a repedés kockázatát.) Sok bába és szülésznő híve annak, hogy a kitoláskor (ritka eseteket kivéve) hozzá sem lenne szabad nyúlni a gáttájékhoz, mert így az izmok és az anya nem tudnak megfelelőképpen ellazulni.
 
Fontos lenne, hogy a választott orvosnál vagy szülésznőnél ne csak a  vajúdáskor választhasd meg a testhelyzeted, hanem a kitolásnál is, mivel ilyenkor az anyák ösztönösen a legtöbbször valamilyen függőleges pozícióba helyezkednek. Kutatások és statisztikák szerint a legkevesebb gátsérülés térdelő, ill. négykézlábas pozícióban történik.
 
Keress magadnak dúlát,
olyan képzett és tapasztalt asszonytársi segítőt, aki nemcsak a felkészülésben és a vajúdásnál, szülésnél támogat testileg, lelkileg, hanem segít érvényesíteni az érdekeidet is. Itt érdeklődhetsz:
 
Ha teheted és ha jólesik, szülj vízben!
 
A víz azon kívül, hogy ellazít, egyfajta természetes gátvédelmet is biztosít. Ma már több kórházban van kád, ahol lehet vajúdni, de sajnos még kevés, ahol szülni is lehet benne. Mindenképpen beszélj erről is az orvossal és a szülésznővel!
 
Készíts szülési tervet!
 Mondd el a segítőidnek, az orvosnak, szülésznőnek, mit hogyan szeretnél! Nem követelőzve, hanem higgadtan, kedvesen, de határozottan, így ők is látni fogják, hogy sokat tájékozódtál a témában.
 
 
Ha azt látod, hogy az orvos, szülésznő hajthatatlan,
akkor nyugodtan keress másik orvost, szülésznőt, kórházat.
Lehet, hogy csak a lakóhelyedtől távolabb találsz olyat, ami Neked megfelelő lenne, de alapos, körültekintő szervezéssel az is megoldható, ha kicsit távolabb kell szülnöd a lakóhelyedtől.
 
Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: jóga gátvédelem dúla szülési terv gátmetszés vízben szülés intimtorna


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr26618746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása