Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.08.12. 14:53 kbetti

Szülés sértetlen gáttal

           Sértetlen gáttal szülni címmel kerül megrendezésre 2008-tól a Holdudvar Bábaház szervezésében az az előadás, amely elsősorban az élettani  kitolási szakról és a gát épségének a megőrzéséről szól.

Azoknak ajánlott, akik a gátmetszés elkerülésének témáján túl szeretnének többet hallani a  kitolási szak optimális testhelyzeteiről, bábatrükkjeiről és a  gátvédelem kérdéséről.

Ez a "kis vágás", amit Magyarországon a szülések 77,4%-ánál (2004-es adat) megejtenek az anya gátján egy 2-6 centi hosszú és 1-2 centi mély bemetszés. A leggyakrabban alkalmazott szülészeti műtét, amelyhez a legtöbb orvos és egyes szülésznők is makacsul ragaszkodnak, míg az anyák többségét ellenérzésekkel tölti el a gondolata.

 Valóban ennyi esetben szükséges volna a gátmetszés?

  1. Hogy lehet, hogy egyes kórházakban sokkal ritkábban nyílnak az ollók, s hogy az előadó (és egyben az azonos című tanulmány, a TAVAM-füzetek első kötetének szerzője), Nandu egy születésközpontban 802 szülésből csak 2 gátmetszéssel találkozott?
  2. Mik a gát épségben maradásával vagy sérülésével kapcsolatos tapasztalatok a háborítatlan szülések gyakorlatában?
  3. Milyen tényezők (gátvédelmi technikák, testhelyzetek, táplálkozás stb.) befolyásolhatják a szülés kimenetelét e tekintetben?

Minderre és sok más kérdésre is hiteles kutatásokkal alátámasztott választ kaphatunk az előadás során.

A Holdudvar Bábaház szervezésében egész évben megrendelhető ez az előadás is.

További információk, ill. érdeklődni lehet:nandu@nandu.hu   www.holdudvar.babahaz.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gátvédelem gátmtszés holdudvar bábaház kitolási szak


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr40612572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása