Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2009.09.23. 16:09 kbetti

Szülésfelkészítő tanfolyam 8 CD-n, 25 szakember közreműködésével

Ha úgy érzed, hogy segítségre szorulsz a várandósságod 9 hónapja alatt, a terhesség és szülés témakörében és a benned felmerülő kérdésekre nem tudod, hol keresd a választ...

"A célom egy olyan szülésfelkészítő tanfolyam létrehozása volt, mely a lehető legteljesebb mértékben megválaszolja a terhességed, továbbá a szülésre való felkészülésed, és a szülésed során felmerülő kérdéseidet. És a visszajelzések alapján sikerült!"

              Babi néni

Szakorvosok, szakemberek közreműködésével, és a közel 4 évtizedes szakmai tapasztalatommal állt össze, „A tökéletes szülés titkai” című szülésfelkészítő tanfolyam.

Szólj hozzá!

Címkék: cd szülésfelkészítő tanfolyam babi néni


2009.01.17. 00:30 kbetti

"Szülj könnyen!" Szülésfelkészítő tanfolyam Békéscsabán

 • Már csak néhány hét vagy hónap van hátra a szülésedig?
 • Tartasz még valamitől? Bizonytalan vagy még valamiben?
 • Szeretnél utánanézni még valaminek?
 • Nem tudod még, pontosan mi is fog történni, mire is számíthatsz?

 

Gyere el Békéscsabára egy jó hangulatú, kiscsoportos gyakorlatközpontú szülésfelkészíő tanfolyamra!

 

Ugye, milyen jó lenne szülni beavatkozások nélkül?

Milyen jó lenne, ha a szülés nem kifacsarna, hanem feltöltene energiával?

Ezalatt a tanfolyami pár óra alatt te is jobban meg fogod ismerni a saját tested-lelked működését, és azt, hogy mire van szüksége egy kisbabának a szülés alatt és utána.

 

 • Jobban megismered önmagad, és ez segíthet, hogy ha eljöna  szülés ideje, akkor jobban befelé tudj figyelni, jobban ráérezz,  neked és a babádnak éppen akkor mire van szükségetek.

 

 • Hinni és bízni fogsz magadban, mert mmint minden, a szülés is a fejben dől el. Ha te nem bízol magadban, hogy meg tudod csinálni, hogy bízzon benned a férjed, a szülésznőd, az orvosod, és főleg: hogy bízzon benned a babád??...

 

                            További részleteket és időpontokat itt találsz:

www.kismama-akademia.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kiss békéscsaba szülésfelkészítő tanfolyam bernadett


2008.11.30. 23:44 kbetti

Szülés női szemmel (szülésfelkészítő) és táncterápia

                          Révay Rékának hívnak. Négy gyermekes édesanya vagyok. A foglalkozásom táncterapeuta, és független szülésfelkészítő . Négy gyermekem, Janka, Liza, Áron és Gáspár születése olyan meghatározó élményekhez segített hozzá, amelyek az életemet örökre meghatározták. Nehéz pillanatokban erőt adnak, szilárd alapot a hétköznapoknak.

Azért dolgozom, hogy minél több várandósnak lehessen ilyen erőt adó élmény a szülése, hogy minden kisbaba háborítatlanul születhessen.

A módszer, amely alapján dolgozom, többféle tapasztalaton nyugszik. Egyrészt a saját élményeimen, amelyeket a baba várás, és a szülés során szereztem. Másrészt a táncterápia eszköztárán, amely nagy figyelmet fordít a testi érzetekre. Harmadrészt a Német Szülésfelkészítő Társaság felkészítéseinek tapasztalatain, a bábák szemléletén.

 

3 komment

Címkék: táncterápia szülésfelkészítő tanfolyam révay réka


2008.11.09. 09:50 kbetti

Kismama jóga (VII. kerület, SATTVA)

                                                                          Mi a módszer lényege?

 A várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából.

A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni idõszak fejlõdésének megalapozását célozza. 

        Mit tartalmaznak a foglalkozások?

 A várandóság idõszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus jógaelemeket (ászanák, speciális légzések, sancalpás relaxáció, meditáció, testérzet figyelés), Freedman asszony (a módszer kidolgozója) Amazonas vidéki antropológiai kutatásai során, a természeti népek asszonyainál megfigyelt, és tõlük átvett mozgáselemeket, illetve a gátvédelem egyik alapelemeként ismert gátizomtornát...

Szólj hozzá!

Címkék: kismamajóga sattva


2008.10.23. 16:38 kbetti

„Jöttödre várva” - kórházfüggetlen szülésfelkészítő komplex program (XI., XV., XVI. kerület)

           A sok – sok információ átadásán túl a program elsődleges célja, hogy a várandós kismamák tudatosságát segítsem elő. Birtokukban legyen az a tudás, hogy mi történik velük a várandósság 9 hónapja alatt, hogyan miként és miért változik meg a testük, milyen hormonhatások dolgoznak szervezetükben, és annak milyen következményei vannak, mi történik a szülésnél, és még sorolhatnám tovább.

 
        Fontosnak tartom megismertetni velük az alternatív szülési lehetőségeket, arra bíztatva őket, hogy próbálják ki, mert így tudhatják meg, hogy számukra melyik a legjobb vajúdásos pozíció, szülési helyzet, vagy alternatív segítési lehetőség.
 
            Azt szeretném elősegíteni, ha mindezek birtokában minden kismama aktív részesévé válhatna gyermeke születésének. A kórházi keretek között, ősi régi női ösztöneit meghallva, szülőnői és emberi jogait érvényesítve, a rendelkezésére álló alternatív lehetőségeket alkalmazva úgy hozhassa világra születendő gyermekét, hogy az a legközelebb álljon „szülésélmény vágyaihoz”.

1 komment

Címkék: tanfolyam védőnő szülésfelkészítő kis melinda


2008.10.21. 09:44 kbetti

A szülésről szabadon - szülésre való felkészítés, információs hét (XII.ker.)

 

Havi rendszerességgel információs hetet tartunk, szülésföldolgozó csoportokat, nagymamacsoportot és más csoportokat is, és indítunk doula-képzőt is.


A Napvilág Születésház munkatársai:
szülész-nőgyógyász szakorvos, bába, gyermekorvos, pszichológusok, facilitátorok, mozgáskultúra-oktatók, asszonytársi segítők (azaz doulák, a magyar elfogadott helyesírás szerint dúlák) és szoptatási tanácsadók...

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam szülés konzultáció otthonszülés dúla szülésfelkészítő alternatal


2008.09.25. 23:46 kbetti

Szülőpozíciós kismama jóga (II.kerület)

          Szeretettel várjuk a foglalkozásokra a 30. hetet betöltött kismamákat, lehetőség szerint párjukkal, vagy azzal a személlyel együtt, aki majd jelen lesz a szülésnél. A kísérők számára is javasolt kényelmes ruházat, hogy tetszés szerint bármikor bekapcsolódhassanak az óra menetébe.

Kismamajóga gyakorlása nem előfeltétel, olyan kismamák is jöhetnek, akik előzetesen nem vettek részt ilyen foglalkozásokon.
 
A foglalkozás témái:
 - vajúdási és szülési testhelyzetek
 - légzőgyakorlatok, hanggyakorlatok...

Szólj hozzá!

Címkék: jóga kismamajóga szülési testhelyzetek


2008.09.25. 23:38 kbetti

Shanti szülésfelkészítő tanfolyama Tatabányán, Bánhidán és Tatán

„..Ha szeretnénk megismerni a vajúdás és szülés természetes testhelyzetét,

akkor meg kell figyelnünk azt a nőt, akit az ösztönei vezérelnek és nem a prüdériája:
manapság sajnos már csak a primitív törzsek asszonyai között látunk ilyet.
Ebben a teljesen természetes tevékenységben, az ösztön helyesebb utat mutat az asszonyoknak,
mint a változó idő aktuális szokásai…”

Szólj hozzá!

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam shanti kismamajóga


2008.09.19. 20:11 kbetti

Szülés és szabadság

    "Először is tájékoztatni, okítani kell a nőket. Magyarországon az ma a legnagyobb gond, hogy a magyar nép csak egyfajta szülést ismer. A szovjet szülést. Én sem tudtam milyen egy igazi természetes szülés, míg nem láttam.A magyaroknak meg kell tanulniuk, hogy többféleképpen is lehet szülni, nem csak a szovjet módon. El kell mondani a tévében, rádióban, az iskolákban, hogy mi is a szülés valójában..."

Szólj hozzá!

Címkék: szülés delfinek


2008.09.19. 18:35 kbetti

Kismamajóga: testi-lelki felkészülés a szülésre (II.kerület)

              A módszer kidolgozója Francoise Barbira Freedman, a Cambridge-i Egyetem orvos-antropológusa, több évtizedes gyakorlattal rendelkező jógaoktató és négygyermekes anya. A módszer lényege a várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából. A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni időszak fejlődésének megalapozását célozza...

Szólj hozzá!

Címkék: jóga kismamajóga


2008.09.17. 23:06 kbetti

Szülésfelkészítő tanfolyam a Manócska Játszókuckóban (XI. ker.)

Szeretnél felkészülni a várandósságra? Hogy lehet egy szülés jó élmény? Készítsük el együtt a szülési tervet! Hogyan tudnád az anyává válás folyamatát minél teljesebben átélni? ...

Szólj hozzá!

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam


2008.09.17. 23:03 kbetti

Szülésre felkészítő Workshop a Hóvirág Wellnessben (XII. ker.)

"Szeretném, ha minél több nő jutna el odáig, hogy önmagát tökéletesnek, csodálatosnak, erősnek, szépnek és kiteljesedettnek érezhesse. Ebben egy jó szülésélmény sokat segíthet, és életre szóló energiatartalékot jelenthet a nőiség minél teljesebb megélésének útján." ...

Szólj hozzá!

Címkék: dúla szülésfelkészítő tanfolyam aquanatal kismamajóga


2008.09.16. 19:36 kbetti

Hétköznapi varázslatok érintéssel - könnyebb szülés, kevesebb fájdalom (Szombathely)

           Ezen a gyakorlatközpontú műhelyen két előadó oszt meg a résztvevőkkel olyan technikákat, amelyek egyszerűségükben mindenféle előképzettség nélkül is elsajátíthatók, nem igényelnek különleges eszközöket, mégis varázslatosan hatékony segítséget jelenthetnek ahhoz, hogy a vajúdást és a szülést könnyebben, illetve kevesebb fájdalommal élhesse át a szülőanya...

Szólj hozzá!

Címkék: szülés masszázs vajúdás nandu


2008.09.16. 17:49 kbetti

Vajúdástámogatás mindenkinek

            Ezen a gyakorlatközpontú műhelyen olyan átfogó ismeretekre tehetnek szert a résztvevők, amelyeknek segítségével képessé válhatnak az élettani vajúdás helyesen időzített, hatékony, beleérző támogatására


     A műhelyfoglalkozás első része részletesen tárgyalja, hogy a vajúdás egyes szakaszaiban mit érezhet, mit tapasztalhat a szülő anya, illetve milyen külső fizikai és viselkedésbeli jelekből következtethetünk a vajúdás haladására, a tágulás mértékére anélkül, hogy hüvelyi vizsgálatra kerülne sor. A résztvevők megtanulhatják, hogy mikor mivel segíthetnek a vajúdónak a leghatékonyabban, milyen nem-gyógyszeres fájdalomcsillapító és kényelmi segítő technikákból válogathatnak, mely szakaszban milyen szerepet játszik az érzelmi támogatás... 


Szólj hozzá!

Címkék: szülés vajúdás vajúdástámogatás


2008.09.15. 23:07 kbetti

Aquanatal Radnics Adriennel (III. ker.)

Az Aquanatal a várandósság idején vízben végzett tornagyakorlatok rendszere és képzési programja. A hagyományos torna mellet jóga, orientális tánc és meditációs elemeket tartalmazó módszert
egy világszerte elismert bába fejlesztette ki, kifejezetten kismamáknak.


- A vizes környezet rendkívül kedvező hatással van a várandósság által megterhelt gerincre, izületekre.
- Csökkenti az ödémát és a babád is jól érzi magát benne.
- A gyakorlatok segítségével edzésben tarthatod magad, miközben szinte észrevétlenül begyakorolhatod a szülésnél nélkülözhetetlen légzési és relaxációs technikákat.
A foglalkozások időtartama: 1 óra...

Szólj hozzá!


2008.09.10. 19:23 kbetti

Szoptatásra felkészítő tanfolyam várandósoknak

 

      Rózsa Ibolya szoptatási szaktanácsadó kiscsoportos előadásra, beszélgetésre és vetítésre várja azokat a babát váró párokat, akik szeretnének minél jobban felkészülni nemcsak a szülésre, hanem a szoptatásra is...  

 

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatásra felkészítő tanfolyam


2008.09.08. 16:33 kbetti

JógaSzülés - Próbaszülés Gáborjáni Rékával (I.kerület)

Mi az, hogy JógaSzülés?

 
     A JógaSzülés - Kismama Jóga egy finom és holisztikus (tehát úgy testi, mint lelki) megközelí­tésmód, mely során jógázás, beszélgetések, a szülésre és a szülőségre  felkészítő tanfolyamoksegítségével, közös munkával azon dolgozunk, hogy a várandósság időszaka mind testi, mind lelki értelemben a lehető legpozití­vabb és egészségesebb legyen a leendő édesanya és a pocakban lakó kisbaba számára.

A JógaSzülés komplex felkészülés a szülésre és az anyaságra. Mára már többféle lehetőséget is kínál: az évek során egyértelművé vált számomra, hogy a jóga mellett nagy a szükség (a készülődő várandós anyukákban pedig az igény) jóga mellett szülésfelkészítő tanfolyamokra is...
 

2 komment

Címkék: jóga szülésfelkészítő tanfolyam jógaszülés gáborjáni réka


2008.08.29. 08:56 kbetti

4 órás szülésfelkészítő a MOM Wellnessben (XII.ker.)


Javasolt minden 34. hetet betöltött várandósnak és párjának (vagy aki vele lesz vajúdás , szülés idején).
Ára: páronként 5000Ft.


Terveim szerint ezek közül a témák közül fogok válogatni:

 • Nőiség
 • Test és lélek a vajúdás-szülés idején
 • Honnan tudom, hogy elindult a szülés?
 • A vajúdás szakaszai
 • Légző gyakorlatok
 • Vajúdó- és szülőpozíciók
 • Szelíd fájdalomcsillapítás (masszázs, akupresszúra, homeopátia, aromaterápia, borogatások)
 •  Apák szerepe. Hogyan tudják támogatni párjukat?
 • A fájdalom
 • A félelem
 • Relaxáció
 • Dúla? Szülésznő?
 • Szoptatásra felkészülés
 • Aranyóra - a megszületés utáni első óra fontossága az anya-gyermek kapcsolat szempontjából
 • Könyvajánló , honlapajánló, filmajánló...

1 komment

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam mom wellness


2008.08.28. 23:54 kbetti

Szoptatásra felkészítő tanfolyamok

  Szeretnéd kisbabádnak a legegészségesebb táplálékot adni, ám kétségeid vannak: képes leszek én erre? Tudni fogom, mikor mit kell tenni, hogy kell tenni? Mihez kezdek majd, ha valami probléma adódik? Esetleg nem sikerült az első babával úgy, ahogy szeretted volna? A kisbabák megszületésük után ösztönösen, azonnal tudnak szopni - ám az anyáknak meg kell - és lehet! - tanulni szoptatni.

Ahhoz, hogy sikeresen, fájdalom nélkül tudjunk szoptatni, tisztában kell lennünk a szoptatás elméleti hátterével, és a gyakorlati teendőkkel, trükkökkel, praktikákkal is. Minél több az információnk, annál több az önbizalmunk is, és annál nagyobb az esélyünk, hogy problémák nélkül, magabiztosan szoptassunk, hogy mi is, és a kisbabánk is örömünket leljük benne. Ebben segít ez a tanfolyam, ahol...
 

1 komment

Címkék: szoptatás szoptatásra felkészítő tanfolyam


2008.08.26. 20:10 kbetti

A jó szülésfelkészítő 4 ismertetőjegye

 • Vajon elegendő megtudnod, hogy hogyan kell feküdni a szülésnél?
 • Mikor kötik be az oxytocint?
 • Mikor vegyél levegőt és mikor ne?
 • Mikor fognak a hüvelyedbe vágni?
 • Mikor masszírozzák ki a méhlepényt?
 • Vagy érdemes mélyebben beleásni magad a témába?
 •  

Ha várandós vagy, akkor mindenképp!

A legfontosabb azon információk megismerése, amelyekből világossá válik: mi történik valójában veled -a testeddel, a lelkeddel- szüléskor. Ez segít hozzá, hogy könnyű és komplikáció mentes legyen kisbabád megérkezése.


Lássuk, mit nyújtson egy szülésfelkészítő:

Szólj hozzá!

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam


2008.08.26. 11:46 kbetti

Szülésfelkészítő tanfolyamok a Szent István Kórházban

           Az osztályt a főváros legnépszerűbb szülészetei között tartják számon. Az intézet bevezette az együttszülést, a szülésre felkészítő foglalkozást, és a rooming-in rendszert. Ez azt takarja, hogy az újszülött az édesanyja mellett van elhelyezve. A korai mellre tétel már a szülést követő 30 percen belül a szülőszobán megtörténik. A gyermekágyas osztályon a csecsemős nővérek segítik a szoptatás technikájának elsajátítását.

Az 1990-es évek közepén létrejött három önálló szülőszoba, a későbbiekben pedig a megfelelő körülmények biztosítására 5 darab egyágyas szülőszobát hoztak létre.
 
A szülésfelkészítő ingyenes, bárki részt vehet rajta.
Előzetes jelentkezés nem szükséges! 6 alkalomból áll egy turnus, bármikor be lehet kapcsolódni.

Tematika:

Szólj hozzá!

Címkék: szülészet szülőszoba szülésfelkészítő tanfolyam szent istván kórház rooming in


2008.08.25. 13:32 kbetti

Babával az erszényben - ha kérdésed van a szoptatással, babagondozással kapcsolatban (Törökbálint)

Kérdéseid vannak a szoptatással, a babával kapcsolatban?

Szeretnél kötetlenül beszélgetni más anyukákkal és egy szakemberrel is?

Akkor Sződy Judit pszichológus, szoptatási szaktanácsadó szerdánkénti kézműves tábora épp neked való!


-Szalad a lakás, nem tudod, hogy végezhetnéd el a házimunkát a kisbaba mellett?

-Szeretnéd megtanulni, gyakorolni, hogy kell jól megkötni a hordozókendőt, elöl, csípőn, vagy a hátadon?

-Babát vársz, szeretnél tapasztalt anyukáktól tanulni?

-Problémád van a szoptatással, kérdéseid a babával, a családdal kapcsolatban?

Szólj hozzá!

Címkék: szoptatás konzultáció baba hordozókendő sződy judit kézműveskedés


2008.08.23. 16:07 kbetti

PapásMamás: A legkomolyabb Játék, amit játszhatunk (XII. kerület)

Pettik Ági és Gulyás Kinga szülésfelkészítő tanfolyama pároknak a PapásMamás. www.papasmamas.hu

"1999-ben kerültem Geréb Ági csapatába, ahol tanultam, tapasztaltam, barátokat, (munka)társakat, elfogadást, megerősítést, szeretetet, támogatást kaptam.
A várandósság, szülő-gyerek, témák serdülőkorom óta izgattak, szerencsére mindenféle erőfeszítés nélkül is ragadtak rám az ezzel kapcsolatos információk..." - írja Ági.

"2001-ben kerültem a háborítatlan szülés közelébe, ami felülírta a saját, háborítatlannak éppen nem nevezhető szüléseimet. Rájöttem, hogy sok olyan dolog történt velünk - a gyerekeimmel és velem -, aminek nem kellett volna megtörténnie. Azóta doulaként, és 2005 ősze óta pedig, már okleveles szülésfelkészítőként is azon dolgozom, hogy a nők úgy szülhessenek, a gyerekek - s ebből következően a családok - olyan módon szülessenek, születhessenek, ahogy az számukra a legjobb..." - mondja Kinga.

Részletesebb bemutatkozásukat itt olvashatjátok el.

Miért pároknak szervezünk tanfolyamot, miért nem elég,
ha a papák egy vagy két alkalommal jönnek el? ...

                 Eddigi tapasztalataink azt mutatják, megéri a párnak kéz a kézben menetelni a szülővé válás erdeje felé, sok kerülőutat spórolnak meg ezzel az időráfordítással. Hisszük, hogy a férfiaknak nemhogy kevesebb, de talán több idő is kellene a felkészüléshez.

A leendő apa ugyan talán több gratulációt begyűjt, mikor kiderül, gyereket várnak, azonban méltatlanul kirekesztődik egy sor rá is tartozó kérdésből, folyamatból. Ritka az az apa, akit betessékelnek a vizsgálóba a mamával együtt egy hüvelyi vizsgálatra, magzatvízminta-vételre, stb. Hosszú évek alatt szinte gyakorlattá vált, hogy az ultrahang vizsgálaton már részt vehetnek. Szülés közben viszont előfordulhat, hogy kiküldik. Kiszámíthatatlan mit lehet, mit nem, miért és miért nem. Abban szeretnénk segíteni, hogy egyéni igényeitek közös halmazát felismerjétek, képviselni tudjátok. Hisszük, hogy az apák ugyanannyira részt kívánnak venni a várandóssággal, szüléssel, szülővé válással kapcsolatos információgyűjtésben, mint a mamák.

Lehetőséget teremtünk számukra, hogy saját tapasztalatuk, információjuk legyen, ne megszűrve, készen kapják a gondolatébresztésre szánt mondatokat, gyakorlatokat.

 

Milyen rendszerű csoportokat tartunk?

Kétféle csoportban dolgozunk:


Hathetes csoport:

Hat egymást követő csütörtököt töltünk együtt,  délután 16-19  óra között.. Ezt azoknak ajánljuk, akik rendszeres, ismétlődő alkalmakon szeretnék mélyíteni  tudásukat, lassabban haladni előre, szeretnek várni a következőre, nem akarják, hogy hamar vége legyen, így tudják a legkönnyebben beleilleszteni a programba, szeretnek érkezni és indulni, számítanak az előtte-utána alakuló beszélgetésekre, lassabban építenek bizalmi kapcsolatot, vagy egyéb jó okuk van rá, hogy hat héten át újságolhassák Papásmamásra mennek.

Maratoni csoport:


Péntek délutántól gyakorlatilag vasárnap délutánig az ébren töltött időnk nagy részét egymásra szánjuk. Rohan a világ, megpróbáljuk tartani a tempót, igazodunk az igényekhez. Van, aki azért jönne maratoni csoportra, mert már nem fér bele más a 40. hétig. Van, aki nem tud párjával együtt időt szakítani a hat egymást követő alkalomra, de nem akarnak kimaradni ebből. Van aki gyorsan szeretne sokat markolni, mert  jó oka van rá, van aki vágyik a koncentrált időutazásra, van akinek könnyebb a gyerekek mellé egyszer hosszabban szervezni valakit, van aki ....

Átgondoltuk, kitaláltuk, nektek adjuk. Mindkét csoport 18 órányi közös munkát takar.

A többi fontos kérdésre a honlapjukon, a www.papasmamas.hu -n kaphattok választ, ha ide kattintotok.

 1. Miért kell betölteni a 26. hetet?
 2. Miért pont 6 alkalom?
 3. Miért kerül 36000 Ft-ba?
 4. Miért kell előleget fizetni?
 5. Miért maximáljuk a résztvevők számát?

Helyszín: Budapest, XII. Maros u. 38.

Ár: 36000 Ft./pár
Előleg: 3000 Ft,-

 

 

Jelentkezni lehet: info@papasmamas.hu

Telefon munkanapokon 13-16 óra között:
Gulyás Kinga: 06204307010
Pettik Ági:0630616820

1 komment

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam papásmamás apáknak


2008.08.18. 23:06 kbetti

Új-Zélandon szülni

"Évtizedekkel ezelőtt az új-zélandi kórházakban is ugyanúgy szültek az anyák, ahogy most általában nálunk. Nagyjából akkor történt Új-Zélandon fordulat, amikor nálunk is rendszerváltás volt. Amikor kimentem, nem értettem, hogy ha engedélyezett az otthonszülés, és születésházak működnek, akkor miért szül a nők többsége mégis kórházban. Amikor megláttam a kórházakat, megértettem..."

 
"Nem hiszem, hogy itt kevésbé szakadós anyagból
 
készülnek az anyák..."
 
- Szeretem a hazámat, de itt, Új-Zélandon teljesen más. A nyugodtság, higgadtság, és az állandó mosoly, amivel úton-útfelen találkozom.... A környező vidékről, és a különféle extrém sportolási lehetőségekről nem is beszélve (merthogy ez a másik nagy szerelmem).
Mióta itt vagyok, ténylegesen úgy érzem, hogy hazaértem. - meséli egy kedves barátnőm, Sík Márti, aki Új-Zélandon egy születésközpontban dolgozik.
 
- Otthon egészségfejlesztő terapeuta szakon végeztem a Natura Holisztikum Szabadegyetemen, és lassan 6 éve, hogy masszázsterápiával foglalkozom. Masszírozok minden héten, mostanában többnyire kismamákat. Érdekel a kineziológia, a reiki, az akupresszúra, a fitoterápia, az angyalterápia, meg minden, ami ezekkel a dolgokkal kapcsolatos.

Szólj hozzá!

Címkék: új zéland független bába


2008.08.17. 16:19 kbetti

Szülésfelkészítő tanfolyam a Babafalva Szabadegyetemen!

Ha szeretnél természetes módszerekkel felkészülni a szülésre, minél többet megtudni az előttetek álló esemény természetéről, az alternatív lehetőségekről, felkészülni a szoptatásra és az első napokra a babával, mindezt bensőséges és vidám hangulatban – akkor neked ajánljuk ezt a szülésfelkészítő tanfolyamot. (2008. szeptember 20.)

 
A szülésre készülődve rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennünk: mi fog történni, honnan tudom, hogy elkezdődött, mit kezdjek a fájdalommal, ki legyen bent velem, hogyan segíthet a párom, mi történik közben a gyermekemmel.
 
Milyen jó lenne, ha valakivel megbeszélhetnénk ezeket a kérdéseket, tanácsokat kaphatnánk, megtanítaná nekünk a bevált szülési praktikákat, és meghallgatná kétségeinket. Ha nem csak a testi, hanem a belső, lelki felkészülésben is mellettünk állna...
 

Szólj hozzá!

Címkék: szülés szülésfelkészítő tanfolyam babafalva