Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.11.09. 09:50 kbetti

Kismama jóga (VII. kerület, SATTVA)

                                                                          Mi a módszer lényege?

 A várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából.

A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni idõszak fejlõdésének megalapozását célozza. 

        Mit tartalmaznak a foglalkozások?

 A várandóság idõszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus jógaelemeket (ászanák, speciális légzések, sancalpás relaxáció, meditáció, testérzet figyelés), Freedman asszony (a módszer kidolgozója) Amazonas vidéki antropológiai kutatásai során, a természeti népek asszonyainál megfigyelt, és tõlük átvett mozgáselemeket, illetve a gátvédelem egyik alapelemeként ismert gátizomtornát...

 Az ászanák (testhelyzetek ) mindegyike a várandósság idõszakában folyamatosan változó nõi szervezet szükségleteihez van igazítva. Így a várandós-jógában az ászanák nem kitartott testhelyzeteket, hanem folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. Ezek fõként a hátizmok erõsítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípõízületek rugalmasítását célozzák. Ugyanakkornagyon fontos szerepük van ezeknek a mozgásoknak a kismama fizikai kondíciójának és ezáltal jó közérzetének elérésében, megorzésében. 

Még több információt olvashatsz a kismama jógáról ITT.

 órarendet, időpontokat pedig ITT találod.

Helyszín:

Sattva Jógaközpont (VII. ker., Károly krt. 3/a) I. em. 10.

Tel.: +36-1-2660215

Mobil: 30-3608448

E-mail:  sattvajogakozpont@gmail.com

                             andreasayti@yahoo.com

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kismamajóga sattva


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr29758250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása