Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.08.28. 23:54 kbetti

Szoptatásra felkészítő tanfolyamok

  Szeretnéd kisbabádnak a legegészségesebb táplálékot adni, ám kétségeid vannak: képes leszek én erre? Tudni fogom, mikor mit kell tenni, hogy kell tenni? Mihez kezdek majd, ha valami probléma adódik? Esetleg nem sikerült az első babával úgy, ahogy szeretted volna? A kisbabák megszületésük után ösztönösen, azonnal tudnak szopni - ám az anyáknak meg kell - és lehet! - tanulni szoptatni.

Ahhoz, hogy sikeresen, fájdalom nélkül tudjunk szoptatni, tisztában kell lennünk a szoptatás elméleti hátterével, és a gyakorlati teendőkkel, trükkökkel, praktikákkal is. Minél több az információnk, annál több az önbizalmunk is, és annál nagyobb az esélyünk, hogy problémák nélkül, magabiztosan szoptassunk, hogy mi is, és a kisbabánk is örömünket leljük benne. Ebben segít ez a tanfolyam, ahol...
 
·                 megtanulhatod az alapvető elméleti ismereteket a szoptatásról,
·                 gyakorlati tanácsokat kapsz az első napokra,
·                 kipróbálhatod a szoptatási testhelyzeteket,
·                 megtanulod felismerni, mikor kevés a tej, és mi a teendő,
·                 felkészülhetsz a váratlan helyzetekre,
·                 felteheted a téged legjobban foglalkoztató kérdéseket.
 
“A tréningen alapvető információkat kaptam meg, és segített, hogy nagyobb önbizalommal álljak a szoptatáshoz.” - Ágnes
 
“Megerősített abban, hogy a természetes módszerek a legjobbak. Nagyon sok információt adott.” - Mónika
 
“Végigbeszéltünk nagyon lényeges dolgokat, és nagyon tetszett a gyakorlati rész is.” - Berkes Aliz
 
A tanfolyam témái
 
·                 A szoptatás jelentősége annak hosszú és rövid távú hatásai
·                 A női szervezet és a mell változásai a várandósság alatt
·                 Alapvető fogalmak ismertetése: pl. igény szerinti szoptatás, kizárólagos szoptatás.
·                 Szülési módok hatása a táplálásra (császármetszés, többes szülés, koraszülés, fájdalom csillapítók hatásai)
·                 Az első 14 nap a táplálás szempontjából: Hogyan találjuk meg a megfelelő testhelyzetet? Mire figyeljünk? Honnan tudjuk meg a csecsemő eleget szopik-e? Meddig és milyen gyakran szoptassunk? Elegendő-e a tej?
·                 Speciális helyzetekben a táplálásról: Kiürülési nehézségek. Nem elég a tej.
·                 Szoptatás problémák, és megelőzésük, megoldásuk.
·                 A fejés. Az anyatej tárolása és melegítése
·                 Hova fordulhatunk segítségért?
 
“Segített, hogy erősödjön az önbizalmam a szoptatás terén. Interaktív, kommunikatív volt, és őszinte. Minden kérdésemre választ kaptam. Nekem szólt.” - Turcsik Konstantina
 
“Gyakorlatot is szereztem, és az elméleti kérdésekben is biztosabb lettem. A legjobban az tetszett, hogy szabad volt a légkör, kérdéseket is lehetett feltenni, és a gyakorlatok.” - Vizaverné Horváth Zsófia
 
A foglalkozáson a várandósság második felétől érdemes részt venni. Vezeti: Gitidisz Krisztina védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó
 
Mennyibe kerül?
 
A 4 órás foglalkozás díja 6.000 Ft. A foglalkozásokra kísérőt is hozhatsz, aki lehet a baba édesapja vagy nagyszülője. 1 fő kísérő részvétele ingyenes. Minden további kísérőd részvételi díja 2.000 Ft/fő. Jelentkezéskor 2.000 Ft előleget kérünk.
 

További részletekről a Babafalva Szabadegyetem  honlapján,  ITT tudsz érdeklődni.

1 komment

Címkék: szoptatás szoptatásra felkészítő tanfolyam


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr53638604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamijolalszik 2008.08.31. 01:14:42

A szoptatás. Ha első babádat várod fontos lesz. Bedurrant mellek, ügyetlenkedés - annak érezzük, de csak bizonytalanság, fájdalom, minden új. A kórházban, ha szerencsés vagy, kifogsz egy kedves nővért, aki türelmes, és nem fortyan fel, hogy tíz perce mellen van a bébi és még mindig nem tudja szívni a tejet, Te meg nem tudod, hogyan segíts neki. Ha nem vagy szerencsés, a nővérke rohan és cöcög. 'Anyuka, így nem lesz jó! Hogy fogja azt a gyerket?!" Közben alig tudsz ülni a fenekeden, percenként sirhatnékod van. Hol a gyönyörűségtől, hogy milyen bűbájos a babád, hol meg eszedbe jut valami apróság. Na és első gyereknél mindenfélétől elbizonytalanodsz. A szoptatás lehet öröm és lehet halálos csalódottság is. Én megéltem mindkettőt. Így megértem azt is, aki örömmel és sokáig szoptat, és azt is, aki úgy véli, nem való neki ez a dolog.
süti beállítások módosítása