Szülésfelkészítők

Találd meg a neked legmegfelelőbb szülésre felkészítő tanfolyamot! Ez a blog segít a választásban.

Emeld ki a szmogból!

Friss topikok

Linkblog

2008.08.23. 16:07 kbetti

PapásMamás: A legkomolyabb Játék, amit játszhatunk (XII. kerület)

Pettik Ági és Gulyás Kinga szülésfelkészítő tanfolyama pároknak a PapásMamás. www.papasmamas.hu

"1999-ben kerültem Geréb Ági csapatába, ahol tanultam, tapasztaltam, barátokat, (munka)társakat, elfogadást, megerősítést, szeretetet, támogatást kaptam.
A várandósság, szülő-gyerek, témák serdülőkorom óta izgattak, szerencsére mindenféle erőfeszítés nélkül is ragadtak rám az ezzel kapcsolatos információk..." - írja Ági.

"2001-ben kerültem a háborítatlan szülés közelébe, ami felülírta a saját, háborítatlannak éppen nem nevezhető szüléseimet. Rájöttem, hogy sok olyan dolog történt velünk - a gyerekeimmel és velem -, aminek nem kellett volna megtörténnie. Azóta doulaként, és 2005 ősze óta pedig, már okleveles szülésfelkészítőként is azon dolgozom, hogy a nők úgy szülhessenek, a gyerekek - s ebből következően a családok - olyan módon szülessenek, születhessenek, ahogy az számukra a legjobb..." - mondja Kinga.

Részletesebb bemutatkozásukat itt olvashatjátok el.

Miért pároknak szervezünk tanfolyamot, miért nem elég,
ha a papák egy vagy két alkalommal jönnek el? ...

">                 Eddigi tapasztalataink azt mutatják, megéri a párnak kéz a kézben menetelni a szülővé válás erdeje felé, sok kerülőutat spórolnak meg ezzel az időráfordítással. Hisszük, hogy a férfiaknak nemhogy kevesebb, de talán több idő is kellene a felkészüléshez.

A leendő apa ugyan talán több gratulációt begyűjt, mikor kiderül, gyereket várnak, azonban méltatlanul kirekesztődik egy sor rá is tartozó kérdésből, folyamatból. Ritka az az apa, akit betessékelnek a vizsgálóba a mamával együtt egy hüvelyi vizsgálatra, magzatvízminta-vételre, stb. Hosszú évek alatt szinte gyakorlattá vált, hogy az ultrahang vizsgálaton már részt vehetnek. Szülés közben viszont előfordulhat, hogy kiküldik. Kiszámíthatatlan mit lehet, mit nem, miért és miért nem. Abban szeretnénk segíteni, hogy egyéni igényeitek közös halmazát felismerjétek, képviselni tudjátok. Hisszük, hogy az apák ugyanannyira részt kívánnak venni a várandóssággal, szüléssel, szülővé válással kapcsolatos információgyűjtésben, mint a mamák.

Lehetőséget teremtünk számukra, hogy saját tapasztalatuk, információjuk legyen, ne megszűrve, készen kapják a gondolatébresztésre szánt mondatokat, gyakorlatokat.

 

Milyen rendszerű csoportokat tartunk?

Kétféle csoportban dolgozunk:


Hathetes csoport:

Hat egymást követő csütörtököt töltünk együtt,  délután 16-19  óra között.. Ezt azoknak ajánljuk, akik rendszeres, ismétlődő alkalmakon szeretnék mélyíteni  tudásukat, lassabban haladni előre, szeretnek várni a következőre, nem akarják, hogy hamar vége legyen, így tudják a legkönnyebben beleilleszteni a programba, szeretnek érkezni és indulni, számítanak az előtte-utána alakuló beszélgetésekre, lassabban építenek bizalmi kapcsolatot, vagy egyéb jó okuk van rá, hogy hat héten át újságolhassák Papásmamásra mennek.

Maratoni csoport:


Péntek délutántól gyakorlatilag vasárnap délutánig az ébren töltött időnk nagy részét egymásra szánjuk. Rohan a világ, megpróbáljuk tartani a tempót, igazodunk az igényekhez. Van, aki azért jönne maratoni csoportra, mert már nem fér bele más a 40. hétig. Van, aki nem tud párjával együtt időt szakítani a hat egymást követő alkalomra, de nem akarnak kimaradni ebből. Van aki gyorsan szeretne sokat markolni, mert  jó oka van rá, van aki vágyik a koncentrált időutazásra, van akinek könnyebb a gyerekek mellé egyszer hosszabban szervezni valakit, van aki ....

Átgondoltuk, kitaláltuk, nektek adjuk. Mindkét csoport 18 órányi közös munkát takar.

A többi fontos kérdésre a honlapjukon, a www.papasmamas.hu -n kaphattok választ, ha ide kattintotok.

  1. Miért kell betölteni a 26. hetet?
  2. Miért pont 6 alkalom?
  3. Miért kerül 36000 Ft-ba?
  4. Miért kell előleget fizetni?
  5. Miért maximáljuk a résztvevők számát?

Helyszín: Budapest, XII. Maros u. 38.

Ár: 36000 Ft./pár
Előleg: 3000 Ft,-

 

 

Jelentkezni lehet: info@papasmamas.hu

Telefon munkanapokon 13-16 óra között:
Gulyás Kinga: 06204307010
Pettik Ági:0630616820

1 komment

Címkék: szülésfelkészítő tanfolyam papásmamás apáknak


A bejegyzés trackback címe:

https://szulesfelkeszitok.blog.hu/api/trackback/id/tr10629275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsi60 · http://naturalpatika.hu 2008.09.03. 11:14:33

A Papás-Mamás szülést szívemből ajánlom mindenkinek!
Felemelő érzés, amikor megszületik a gyermekünk és együtt van a család.
A felkészítés is nagyon fontos, főleg a leendő apukáknak.
süti beállítások módosítása